Tisková konference HARRY
Tisková zpráva – Pivovar Harry oživí bývalou poštu v Brně

Bývalou poštu oživí pivovar Harry, který se chce výrazně zapsat na brněnskou gastro mapu.  Kompletně nový pivovar HARRY nabízí unikátní koncept s největším výčepem v tuzemsku za více než 1,3 milionu korun, má mladou sládkovou s vizí a na čepu pestrou paletu piv. Za pivovarem, který dnes zahájil slavnostně provoz, stojí přes 20 akcionářů, převážně z Brna. Samotné realizace se pak ujaly klíčové postavy městských pivovarů v Jarošově a Znojmě. Celková investice do nového podniku s restaurací vyšla investory na 25 milionů korun. Jedná se tak o jednu z největších investic v tomto oboru na Moravě v letošním roce.

Proč Brno?

„Brno je jednoduše pivní město. To vidí každý, kdo se vydá do jeho nejen nočních ulic. S pivem se tu postává na ulici a popíjí se v nepřeberném množství místních podniků. Jsme přesvědčeni, že si proto Brno zaslouží svůj ikonický pivovar, stejně jako má svůj ikonický orloj,“ říká předseda představenstva Pivovaru Harry Petr Syřiště.

S pivovarem souvisí jedna s největších restaurací v centru města, která se zahrádkou v letních měsících pojme až 300 osob. Funkce sládkové pivovaru se ujala populární brewerka Tamara Dolníčková alias @tamaris.czechbrewer, která vytvořila receptury pro vlajková piva. Mezi nimi první hosté ochutnají světlý ležák BORN nebo nachmelený IPL DROKK jejímž autorem je kultovní anonymní uskupení KKRD Boys.

Absolventka Mendelovy univerzity v Brně bude vařit svrchně kvašená i spodně kvašená piva pod jednou střechou. „Ráda experimentuji, nicméně naším stěžejním pivem bude bezvadný ležák. Pořád jsme země ležáku, za což se nijak nestydím. Je to styl, který se tu narodil, který se skvěle páruje s jídlem, a hlavně u něj bez přemýšlení můžete strávit celý večer a bavit se,“ uvedla sládková, která sama svrchně kvašená piva považuje spíš jako podnět k degustaci.

Špičková technologie

Kapacita tanků a výčepu mladé sládkové umožní dělat minimálně jeden speciál měsíčně. „Nebráním se jakýmkoliv experimentům a přísadám do piva. V craftové scéně začíná platit, že čím šílenější pivo bude, tím větší bude odezva,“uvedla Dolníčková, která vítá moderní technologii pivovaru. Cesta z něj do unikátního výčepu je dlouhá jen 5 metrů a kompletně zachlazená. „Více než 4,2 metru vysoký oltář pro naše pivo obsahuje 4 výčepní tanky s kapacitou 4000 piv, ze kterých pivo poteče v podstatě samo a na výčep se vejde až 10 druhů piv,“ uvedla sládková.

Z manéže do Metra 

Pivovar HARRY vznikl v Poštovské ulici naproti legendárnímu podniku Metro v místě bývalé balíkovny zdejší pošty. Bývalou poštu oživí pivovar HARRY interiérem s rozlehlou halou a nýtovanými sloupy. Dovnitř se podařilo umístit vedle samotné pivní technologie i menší manéž, rozlehlý pivní bar, pult pro dýdžeje a balkón ke klidnému sezení. V předsálí vzniká bistro s hotovými jídly a komunitní sezení.

A tady Pivovar HARRY najdete https://www.harry.beer/home/location/